Меню
 
Головна arrow ПУБЛІКАЦІЇ
Харчування сприяє профілактиці раку!

Наука далеко пішла вперед, але до теперішнього часу ніхто не винайшов вакцини проти раку. Проте існують інші способи захистити себе від раку, наприклад, звернути увагу на те, що ми їмо. Адже їжа, яка містить багато антиоксидантів, захищає наш організм від злоякісних пухлин.

Вчені американського товариства по боротьбі з раком рекомендували світу перелік продуктів, які краще всього допомагають в боротьбі з канцерогенними радикалами. Усім корисно їсти чорнослив, він захищає судини і клітини (п’ять штук чорносливу 2 рази на тиждень – ідеальний варіант). Рекомендується їсти ізюм, в ньому міститься калій, який допомагає роботі серця, магній не дозволяє крові застоюватися - візьміть собі за звичку з’їдати щодня невелику жменю ізюму.

Корисна чорниця - амінокислоти, що містяться в ній та дубильні речовини захищають від небезпечних бактерій кишечник.

Капуста броколі виконує важливу функцію - попереджує ріст ракових клітин, білокачанна капуста не відстає, вона теж захищає шлунок і кишечник. Вживайте її кожного дня і рак цих органів вам не загрожує. Добавляйте в свій раціон полуницю, в ній міститься кумарин - потужний природній антиоксидант. Обов’язково додавайте в страви шпинат, він багатий на коензими, саме вони розпізнають в організмі ракові клітини.

Не забувайте про малину, вона уповільнює ділення ракових клітин. Помідор містить лікопен, який запобігає розвитку пухлин. І нарешті – часник, який має потужну імуностимулюючу дію, а фітонциди та йод захистять вас від дії радіації, тому додавайте щодня до їжі два зубчика часнику і не хворійте!


Лікар онколог обласного онкологічного диспансеру Чичкан Володимир Михайлович тел. 5-90-24
Офіційний сайт Управління охорони здоров'я Чернігівської обласної державної адміністрації

Copyright © 2008 adprinc  E-MAIL Розробка сайтів