Меню
 
Головна arrow Новини
Не ігноруйте небезпеку ботулізму!

Вкрай небезпечне інфекційне захворювання – ботулізм – забрало життя ще одного жителя області: 20 липня у КНП «Чернігівська обласна лікарня» помер 74-річний чоловік. Згідно з анамнезом, він захворів після вживання ковбаси кров’яної домашнього приготування, що зберігалася близько двох місяців у домашньому холодильнику.

Так постраждалий у стані середньої важкості (із диспепсичними симптомами, лихоманкою) звернувся по медичну допомогу наступного дня після вживання підозрілого продукту. Чоловіка госпіталізували до інфекційного відділення КНП «Чернігівська центральна районна лікарня». Проте за тиждень хворий самовільно залишив медичний заклад. Втім, через чотири дні чоловіка із симптоматикою, характерною саме для ботулізму, госпіталізували вже в обласну лікарню, де він, незважаючи на зусилля медиків, через два дні помер.

Таким чином, з початку року в області вже зареєстровано 10 випадків ботулізму, три з яких стали летальними.

Нагадаємо: вживання виготовлених у домашніх умовах консервів, в’яленої, копченої, соленої риби, м’ясних продуктів, зокрема ковбаси, шинки, а також інших харчових продуктів, куплених у місцях несанкціонованої торгівлі, може призвести до захворювання на ботулізм.

Ботулізм – це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Найкращий спосіб захистити своє здоров’я — утримуватися від споживання їжі, про якість якої вам невідомо.



Офіційний сайт Управління охорони здоров'я Чернігівської обласної державної адміністрації

Copyright © 2008 adprinc