Меню
 
Головна arrow Новини
Як впроваджувати норми харчового законодавства у закладах освіти – безоплатні курси для освітян

На платформі «Prometheus» з’явилися два безплатні онлайн-курси про те, як закладам освіти впроваджувати норми харчового законодавства.

Базовий курс: «Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства».

Поглиблений курс: «Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР*».

Курси розроблено у межах реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Навчання буде корисним для:

- керівників та засновників навчальних закладів;

- працівників, які відповідають за розроблення та впровадження процедур у шкільних їдальнях та в дитячих садках за системою НАССР;

- персоналу, який обробляє, готує або подає їжу у шкільних їдальнях і дитячих садках, а також в інших установах для обслуговування в шкільних і дитячих їдальнях.

Під час навчання слухачі дізнаються про:

- чинні вимоги харчового законодавства до організації харчування в закладах освіти;

- нормативні акти у сфері безпечності харчових продуктів, з якими треба ознайомитися;

- раціональний розподіл обов’язків між усіма зацікавленими організаціями;

- способи уникнення непотрібних витрат коштів та часу;

- правильну організацію та ведення документування;

- впровадження гігієнічних умов, відповідальних за це осіб;

- застосування принципів НАССР у закладах громадського харчування;

- ведення збалансованої документації: доказ діяльності та уникнення бюрократичних підходів.

Після успішного завершення базового курсу учасники, що набрали щонайменше 60% загальної кількості балів за результатами тестування, отримають сертифікат. Він дозволить продовжити навчання на поглибленому курсі, за результатами якого також можна отримати сертифікат.

Довідка: НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points) – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – це міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. Вона враховує небезпечні фактори біологічного, хімічного та фізичного походження, від сировини до обігу та споживання готової продукції.

Офіційний сайт Управління охорони здоров'я Чернігівської обласної державної адміністрації

Copyright © 2008 adprinc